Klankpunctuur

Alles bestaat uit trilling, dat weten we inmiddels. Ons lichaam ‘vibreert’ ook op een bepaalde frequentie (trillingen per seconden). Zo hebben al onze organen hun eigen trilling. Als er echter iets niet in balans is, of er is een blokkade aanwezig in je lichaam, dan veranderd die trilling.  We zijn vaak gewend om dan medicatie te gaan slikken wat wellicht een bepaalde werking heeft, maar werkt dit werkelijk op het diepste niveau, die van de trilling?
Klank en resonantie die is afgestemd op je lichaam, werkt op deze trilling in op hetzelfde niveau als waarin het zich oorspronkelijk bevindt. Deze klank en resonantie breng ik in je lichaam met speciale stemvorken.

Wat is Klankpunctuur (ohmtherapie)
Klankpunctuur is een revolutionaire methode binnen klanktherapie. Het is een combinatie van klank en acupunctuur waarbij geen naalden gebruikt worden maar (Ohm) stemvorken met verschillende frequenties die op het lichaam zijn afgestemd. Klankpunctuur activeert het natuurlijk helend vermogen van de het lichaam en brengt het energiesysteem weer in balans. Hierdoor kunnen ziektes voorkomen, genezen of verlicht worden. 

De Ohm Stemvorken die ik in een behandeling gebruik zijn afgestemd op de frequentie van de jaaromwenteling van de aarde (136.10Hz) en niet toevallig is dit ook dezelfde frequentie als het Hart van de mens. Het helpt je te aarden en zorgt ervoor dat alle afvalstoffen die in je lichaam en energiesysteem aanwezig zijn afgevoerd worden. Als dit gebeurt is, kunnen de chakra’s behandeld en gebalanceerd worden. Ohm is de oerklank en verschillende religies geloven dat alles uit deze klank is ontstaan.  Het is een toon die je vaak een gevoel van thuiskomen geeft. Je land in je lichaam en bent direct geaard.

Ohm stemvorken zijn effectief omdat hun trilling de natuurlijke Qi stroom activeert dat door het lichaam stroomt . Deze stroom wordt ook wel prana , Ki , bio – energie of levenskracht genoemd. Naast Ohm stemvorken maak ik gebruik van planetaire stemvorken. Deze zijn afgestemd op de planeten en de tonen van deze planeten helpen je op verschillende wijzen en corresponderen met de chakra’s op een speciale manier.

Wat kan een klankpunctuur behandeling bieden.

 • Bevordert de doorstroming van energie of “Qi” in en rond het lichaam;
 • Opent de energetische paden, het verlicht stasis (doorstromingsproblemen) en het verlicht pijn;
 • Ontspant spierspanning;
 • Ontspant bijnieren, verlicht stress en houdt het hele lichaam in evenwicht;
 • Bevordert gezonde slaap;
 • Bevordert diepe en evenwichtige ademhaling;
 • Kalmerend – Faciliteert balans en evenwicht in het lichaam;
 • Stimuleert het genezingsproces in het lichaam;
 • Vermindert gewrichtspijn en zwelling door meer natuurlijke anti-inflammatoire verbindingen;
 • Bevordert de genezing van gespannen spieren, pezen en ligamenten;
 • Verhoogt de botdichtheid;
 • Energizing & revitaliserend;
 • Het is een diepe moloculaire massage.
 • Ondersteunt zeer goed bij hersenschudding of wiplash.

 

Klankpunctuur met stemvorkHoe werkt de behandeling
Voor de klankpunctuur behandeling zal ik eerst een korte intake doen om jou en je klachten beter te leren kennen. Dan krijg je de basisohm stemvorken te horen en voelen zodat je weet hoe het klinkt en voelt.
Vervolgens neem je plaats op de massagetafel of stoel en begin ik met een korte voetmassage. Dit helpt om je bloedsomloop beter te laten stromen en straks de klank beter door je lichaam heen te laten gaan. Dan bekijk ik wat je nodig hebt en ga ik aan de slag met de stemvorken. Ik werk op je lichaam en ook in je energiesysteem. Hierbij krijg je uitleg over wat ik doe.

Ik werk als klanktherapeut op basis van de methodes van Marjorie de Muynck en Hans Cousto.

Naast klankpunctuur kan ik de behandeling ook muzikaal ondersteunen op piano, harp en andere instrumenten. Deze zijn tevens gestemd met Ohm als grondtoon, in de frequentie van A=432Hz.

Prijs
De prijs voor een consult van 1,5 uur is € 95,00

Ieder half uur meer €40,00

Workshops
Bij voldoende belangstelling geef ik af en toe workshops klankpunctuur. Hierin leg ik de grondbeginselen uit hoe klank werkt en over het werken met stemvorken op en om het lichaam.
Hierover kun je in de agenda kijken of een aanvraag doen voor minimaal 4 personen: klankpunctuur@pianoflow.nl
Het is ook mogelijk een privé uitleg aan te vragen. Na deze uitleg kun je stemvorken tevens bij Pianoflow bestellen.
De Mid-Ohm stemvork (basis stemvork) : € 55,00
De lage Ohm stemvork: €65,00

stemvorken