Improviseren is een geweldige manier om in het hier en nu te komen. Jarenlang mediteren is in mijn ogen niet nodig om deze staat van Zijn te bereiken. Als ik improviseer, doe ik dit niet op basis van een bestaand thema of akkoorden, zoals men dat veel doet in jazz muziek enz. Mijn manier van improviseren ontstaat intuïtief. Ik raak geïnspireerd in het moment en de noten ontstaan als vanzelf.

Als ik achter de piano plaatsneem, verdwijnen mijn gedachten en kom ik in een staat waarin ik geïnspireerd raak door wat er om mij heen is. Hierbij spelen de piano, de ruimte, energie en mijn luisteraars een grote rol. Dit vormt iedere keer weer andere inspiratie van waaruit ik muziek als vanzelf kan laten stromen: pianoflow.

Aandacht is belangrijk. Door aandachtig te luisteren, ontstaat er als vanzelf een lijn tussen mij en jou en hierdoor vormt jouw energie een toevoeging op mijn inspiratie en de muziek veranderd. Dit heb ik in de loop van jaren ontdekt dat dit zo werkt en ben er steeds bewuster mee bezig.

 

Tijdens een pianoflow concert kun je dit ervaren.

0
    0
    Je winkelmandje
    Je winkelmandje is leegTerug naar Winkel